Digital Heritage Research Lab

Απολογισμός έργου του Εργαστηρίου Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2019

Το Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως κάθε χρόνο, προβαίνει και για το 2019, σε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, παρουσιάζοντας τις δράσεις και το ερευνητικό του έργο, στους τομείς της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ένα έργο που θεωρείται πρωτοπόρο σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει κερδίσει και την εκτίμηση, αλλά και τον σεβασμό, από την επιστημονική κοινότητα και τους σημαντικότερους  παγκόσμιους  επιστημονικούς Φορείς.

Το Εργαστήριο, υπό την διεύθυνση του Δρ. Μαρίνου Ιωαννίδη, έχει τοποθετήσει επάξια την Κύπρο στην κορωνίδα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφού  κατέχει, από το 2018,  δυο σημαντικές έδρες, μοναδικές σε παγκόσμιο επίπεδο, την Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά (UNESCO Chair on Digital Cultural Heritage), όπως επίσης και την Έδρα του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Χώρου(EU-ERA Chair on Digital Cultural Heritage), ως αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελεί.

Η αναγνώριση του παγκόσμιου ρόλου του Εργαστηρίου, επιβεβαιώνει, όχι μόνο την αξία του σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τη συστηματική, μεθοδική, πρωτοπόρα και καινοτόμα εργασία του, όλα αυτά τα χρόνια, καθιστώντας την Κύπρο, παγκόσμιο κέντρο εξελίξεων στο χώρο της Επιστήμης, της Καινοτομίας, της Έρευνας και της διαμόρφωσης της παγκόσμιας πολιτικής στη διαχείριση και διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου.

Η έντονη ερευνητική, εκπαιδευτική και κοινωνική του δραστηριότητα, αλλά και η δυναμική του εμπλοκή σε συνέδρια, εργαστήρια, σεμινάρια, διεθνείς συνεργασίες, συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά έργα, βραβεύσεις κατά το 2019, αντανακλούν την ενεργή του εμπλοκή σε όλα τα επίπεδα της καινοτομίας, έρευνας, παιδείας, χάραξης πολιτικής και ανάπτυξης στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των αποτελεσμάτων, που  μπορείτε να [δείτε εδώ].

You might be interested in …

Skip to content