Digital Heritage Research Lab

Πραγματοποίηση τελικής εκδήλωσης ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ «The GLAMers» στη Λεμεσό

Έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της νεανικής συμμετοχικότητας, μέσω ψηφιακών δράσεων, σε πινακοθήκες, βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία, κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, το ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ «The GLAMers», με συντονιστή το ΤΕΠΑΚ, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 13/02/2023 την τελική εκδήλωση του στη Λεμεσό.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που οργάνωσε η έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά, με το Ευρωπαϊκό έργο «Μνημοσύνη», ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής ανέφερε ότι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, «ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την ανταλλαγή ιδεών και εμπειρογνωμοσύνης, ως εφαλτήριο για κοινές δράσεις στη βάση ενός σταθερού πλαισίου συνεργασίας, που επιτρέπει στους φορείς του Πολιτισμού να αλληλεπιδρούν και ταυτόχρονα να ενισχύουν με κάθε δυνατό τρόπο το εύρος των υπηρεσιών τους προς το κοινωνικό σύνολο».

«Ως Υφυπουργείο Πολιτισμού έχουμε πλήρη επίγνωση του επιτελικού αυτού ρόλου και αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες που προκύπτουν, ιδιαίτερα με την εμπλοκή των νέων, οι οποίοι έχουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση αλλά και στη βελτίωση της κοινωνίας, μέσω του πολιτισμού και της δημιουργίας.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού στηρίζει τις προσπάθειες της κοινοπραξίας των εταίρων που έχει δημιουργηθεί μέσω του έργου «The GLAMers» και εξέφρασε την ικανοποίηση του από την κοινή πορεία που υπάρχει με «συνοδοιπόρους σημαντικούς τοπικούς και ευρωπαϊκούς φορείς».

Ο κ.Τουμαζής είπε ακόμη ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις μας αναγκάζουν να ενταχθούμε σε ένα άρτια δομημένο πλαίσιο συνεχούς επιμόρφωσης, το οποίο επικεντρώνεται σε τομείς ψηφιακών δεξιοτήτων και συνεχούς ενημέρωσης όσον αφορά στο μεταβαλλόμενο επίπεδο της επιστημονικής μας κατάρτισης.

Υπέδειξε δε ότι, στο χώρο του Πολιτισμού, η ανάγκη για συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων που πλαισιώνουν τις λειτουργίες χρήσης εκσυγχρονισμένων υπηρεσιών είναι πλέον επιβαλλόμενη και όχι απλά προαιρετική.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους νέους επιστήμονες που έφτασαν από το εξωτερικό, «πρόθυμοι να μοιραστούς τις γνώσεις και εμπειρίες τους, ώστε να ενισχύσουν περισσότερο το επιστημονικό μας υπόβαθρο», καθώς και το ΤΕΠΑΚ και τους εταίρους του, αλλά και τον Διευθυντή της έδρας της ΟΥΝΕΣΚΟ για την Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά Δρ. Μαρίνο Ιωαννίδη.

You might be interested in …

Skip to content